Axeem MediaFAQ - Axeem Media

FAQ

  • Jag kommer inte ut på internet (WIFI)

Prova att koppla nätverkskabeln som kommer från PoE ”Data in” (Liten sladd som är svart) till din dator och kontrollera om du kommer ut på internet. Om du fortfarande inte kommer ut kontrollera så att den gröna indikationslampan lyser på PoE’n för att se så att det finns strömmatning fram till den. Skulle den inte lysa finns det risk att den har gått i sönder och skall bytas. Lyser lampan, prova att starta om modemet genom att bryta strömmen till PoE’n och vänta i 1 minut tills modemet har startat om innan du provar att gå ut på internet igen. Har du fortsatt problem ta kontakt med supporten.

  • Är trådlöst internet stabilt?

Vi använder den senaste tekniken inom det trådlösa och genom att avskärma detta till 5Ghz utomhusfrekvensbandet så har vi möjlighet att säga att vårt nät är lika stabilt som vilket annat bredband.

  • Är det viktigt i vilken ordning jag startar om min utrustning?

Ja, det är det om man har en router mellan modemet och din dator. Man skall alltid starta om den utrustning som är närmast ”Internet”. D.v.s modemet skall startas om först och så skall man vänta 1 minut innan man fortsätter med omstart av bakomliggande utrustning. Oftast är utrustningen kopplad seriellt och då följer man omstartsmönstret tills man har kommit till datorn.

  • Kan jag logga på mitt trådlösa modem?

Ja, det kan man genom att skriva 192.168.50.1 i din browser (valfri) och sedan logga på som användare: admin och lösen: public .

  • Varför kan jag inte logga på mitt trådlösa modem?

Din dator är kopplad över en router och inte direkt till modemet.

  • Kan jag logga på mitt VDSL modem?

Nej, VDSL modemet är en passiv utrustning.

  • Har jag en fast IP adress?

Nej, IP adressen är tilldelad via en DHCP server och det är väldigt sällan den byter.

  • Skall jag stänga av mitt modem när jag åker på semester?

Vår utrustning drar väldigt lite ström och därför behöver den inte stängas av. Vi ser helst att utrustningen alltid står på.

  • Loggar ni någon data?

Nej, vi loggar ingen information om våra kunders surfvanor eller IP adresser.

  • Lämnar ni ut några kunduppgifter?

Den enda gången vi lämnar ut några uppgifter är om det finns en domstolsbeslut som kräver att vi gör det och då är det enligt lag vår skyldighet. Sedan måste det finnas möjlighet att knyta denna information till någon data om den skall vara användbar och med tanke på att vi inte loggar någon data så är den obrukbar.

Axeem Media 2010