Är ett digitalt hem egentligen för dig? Vår definition av det digitala hemmet är att hitta teknisk utrustning
som på ett eller annat sätt hjälper dig i vardagen och gör livet lite lättare. Helst vill vi se så få sladdar som möjligt och så skall det såklart vara energisnålt.

Idag finns det många olika hjälpmedel man kan få för att till exempel spara och/eller styra sin strömförbrukning. Tänk er en liten strömgivare som sätts mellan kyl, frys, diskmaskin, dator, lampor etc. . Genom att ha ett litet datorprogram i datorn eller en liten central LCD-skärm på väggen kan du nu trådlöst hålla kolla på vad det är som drar ström. Man har möjlighet att skapa tidszoner för lampor, när de skall tändas och när de ska släckas. Man kan jämföra hur mycket ström en lampa förbrukar innan man har satt in en viss typ av lågenergilampa för att svart på vitt se resultatet av åtgärden. Man kan även kontrollera hur mycket ström det går att spara om man väljer olika program i diskmaskinen. Möjligheterna är många.

En annan åtgärd kan vara att man sätter in små trådlösa temperaturgivare i varje rum för att mäta hur varmt eller kallt det är i  rummen och på så sätt hålla koll på temperaturen även över tid. Vad skulle nu detta vara bra för? Tänk dig att du har en luftvärmepump som du inte har slagit på och nu vill du se hur den påverkar värmen i rummet. Du börjar med att slå av radiatorerna i alla rum, öppnar alla dörrar inomhus och slår på luftvärmepumpen. Nu är det bara att hålla koll på temperatursgivarna i varje rum och hur de reagerar så vet du hur effektiv pumpen är och var du bör komplettera med värme. Har man endast radiatorer kan man använda givarna för att ställa in radiatorerna för att få en så optimal, effektiv och jämn värmefördelning som möjligt i rummen.

Det finns en mängd olika lösningar idag. Det kan vara svårt att hitta system och lösningar som lätt kan integreras med varandra. Området är relativt nytt och alla leverantörer försöker hitta sina egna lösningar och det är här VI kan hjälpa till. Vi hjälper gärna er att förverkliga era drömmar så kontakta oss eller ring oss och berätta vad det är ni funderar över.

Axeem Media 2010